MBIN1007-1 | |||||
Compléments de biochimie | |||||
Duration :
|
|||||
15h Th | |||||
Number of credits :
|
|||||
|
|||||
Lecturer :
|
|||||
Mehdi El Hour | |||||
Language(s) of instruction :
|
|||||
French language | |||||
Organisation and examination :
|
|||||
Teaching in the first semester, review in January | |||||
Units courses prerequisite and corequisite :
|
|||||
Prerequisite or corequisite units are presented within each program | |||||
Learning unit contents :
|
|||||
Ce complément de biochimie porte sur l'étude des techniques d'extraction et de purification des protéines.
Ces techniques s'appliquent à l'obtention de concentrés ou d'isolats protéiques et à l'obtention de protéines pures: enzymes, anticorps, vaccins...
|
|||||
Learning outcomes of the learning unit :
|
|||||
|
|||||
Prerequisite knowledge and skills :
|
|||||
Biochimie, Chimie analytique- méthodes spectophotométriques et chromatographiques
|
|||||
Planned learning activities and teaching methods :
|
|||||
ex cathedra
|
|||||
Mode of delivery (face to face, distance learning, hybrid learning) :
|
|||||
présentiel sauf contraintes liées à la COVID19
|
|||||
Recommended or required readings :
|
|||||
"Protein purification protocols" Cutler P., 2d ed., Methods in molecular biology, vol. 24, Ed. Humawa Press, N.J. (2004)
"Protein purification" Janson J.C., Ryden L., Ed. VCH, N.Y. (1989) "Les enzymes, production et utilisations industrelles" Durand G., Monsan P., Ed. Gauthier-Villars, Paris (1982) |
|||||
Assessment methods and criteria :
|
|||||
Examen oral. L'étudiant tire une question au sort qu'il vient présenter après 15minutes de préparation.
Sauf avis contraire du jury de délibération, l'unité sera validée si et seulement si l'étudiant obtient une note supérieure ou égale à 10/20 |
|||||
Work placement(s) :
|
|||||
Organizational remarks :
|
|||||
Contacts :
|
|||||
mehdi.elhour@hech.be
0498291829 |
|||||